Hårfjerning

Vi kan tilby hardvoks, stripsvoks, eller sukkervoks for rask midlertidig hårfjerning. For permanent hårfjerning anbefaler vi laserbehandlinger hos vår sykepleier.

Bilde av kvinne som poserer med hendene bak hodet, barbert under armene.

Behandlinger

Sist oppdatert:

19.7.2023

Før voksing:

Hårene dine må være minimum 5 mm lange, og gjerne lenger for å få et godt voksresultat. Det er bedre at hårene er for lange enn at de er for korte når du kommer til timen. Har du tørr hud eller inngrodde hår anbefaler vi at du skrubber huden lett før du kommer. Kom gjerne med ren, tørr hud, uten lotion.

Etter voksing:

Unngå direkte sol, trening, badstu, tette klær, bading/dusjing de første 24 timene.

Beskytt huden med høy solfaktor ved soling.

Etter voksing vil hårene komme tilbake i ulikt tempo da hår er i forskjellige vekstfaser. Hver 4-6 uke er vanlig intervall for fjerning av hår. Mange opplever at hårene blir færre og tynnere etter regelmessig voksing over tid.

Vokstyper

Rullevoks/stripsvoks

Tradisjonell voks som påføres med hårretningen og dras av i partier mot hårretningen. Påføres med spatel eller rulle på større overflater, som legger, lår, armer, rygg.

Hardvoks/stripsfri voks

En voks som er mildere for huden og brukes på sensitive områder som lysken og armhuler med et tynt lag olje under for å beskytte huden.

Sukkervoks

Sukkervoks er 100% naturlig og laget på kun vann, sukker og sitron. Dette gjør at nesten alle tåler denne vokstypen, også de med sensitiv hud. Den er vannløselig og fester derfor ikke til frisk hud, noe som gjør at hårfjerningen kan oppleves mindre smertefull. I tillegg trekkes hårene ut med vekstretningen, dette gir minimalt med knekte/inngrodde hår. Vi anbefaler at du velger sukkervoks når du skal vokse områder med sensitiv hud. Voksing av underliv (brasiliansk) utføres kun med sukkervoks, og kun på kvinner.