Medisinsk hudpleie & Injeksjoner

Med Medisinsk hudpleie mener vi behandlinger som penetrerer huden med nåler. Dette for enten å lage kanaler ned i huden slik at aktive ingredienser kan transporteres direkte til ønsket område, eller for å trigge en reparasjon eller hudforbedring.

Injeksjoner settes av estetiske eller medisinske årsaker, og kan glatte ut linjer, gi påfyll av fukt, eller hemme muskulatur for å lette blant annet hodepine og tanngnissing. Behandlingene utføres av kosmetisk sykepleier med ansvarlig Lege.

Nærbilde av fyldige lepper på mørk bakgrunn.

Behandlinger

Sist oppdatert:

27.4.2022

Konsultasjon (Gratis)

Et lite møte hvor vi går gjennom ønsker, tanker og spørsmål til behandlingen.

Signaturbehandling

Signaturbehandling innebærer det beste innen medisinsk hudpleie i en og samme behandling, til en god pris. Alle komponentene blir tilpasset den enkelte og huden får en kompleks forbedring i en og samme behandling. Huden renses og påføres kjemisk peel tilpasset din hudtype. Deretter utføres mesoterapi, som tilfører vitaminer, antioksidanter, mineraler, hyaloronsyre, co-enzymer og aminosyrer i hudens mellomste lag - dermis. Deretter behandles huden med Dermapen 4 (microneedling) i ulike hudlag for å stimulere til økt produksjon av kollagen og elastin. Behandlingen avsluttes med en maske som fukter og reparerer. Ved noen hudtilstander benyttes også led-lysmaske som en del av behandlingen.

Microneedling DermaPen4

Ved å lage små mikrokanaler i huden stimulerer DermaPen til reparasjon og ny cellevekst. Disse kanalene gjør at vi får opptil 80% flere aktuelle næringsstoffer som trenger dypt ned i huden og stimulerer blant annet til økt kollagen og elastin produksjon. DermaPen hjelper mot slapp og ujevn hud, linjer og rynker, pigmenteringer, arr, store porer, og strekkmerker . DermaPen 4 er den kraftigste, sikreste og mest effektive microneedling-maskinen på markedet. Nålene penetrerer huden totalt ca. 1920 ganger per sekund, og har en justerbar nåldybde fra 0,20 mm til 3,0 mm, avhengig av behandling og utfordring. Behandlingen er relativt rask og smertefri, men noen områder er mer følsomme enn andre, og kan føles som «sliping» av huden i større eller mindre grad. Du kan oppleve rødhet og sårhet i ansiktet i 12-48 timer etter behandling. Anbefales som en kur på minimum 5-6 ganger - ved planlagt kur gis det en egen pris. Denne behandlingen skal ikke tas av de med: betent akne, betennelse i huden, eksem, aktiv rosacea, gravide/ammende, nedsatt immunforsvar.

Mesoterapi

Mesoterapi er et populært alternativ når man ønsker å gi huden en skikkelig vitaminboost som forbedrer rynker og slapp hud, trenger å tilføre god fuktighet, redusere strekkmerker og cellulitter eller motvirke hårtap. Mesoterapi er også en god behandling for solskader, arr og acne. Mesoterapi utføres ved mange små overfladiske injeksjoner med en tynn nål. Behandlingsmetoden kan også kombineres med microneedling (Dermapen), der det lages mange små hull i huden for at kroppen selv skal gå i reparasjonsmodus og øke produksjonen av kollagen. Behandlingen egner seg ikke for gravide og ammende, de med nedsatt immunforsvar, diabetes, betennelse i huden eller allergi mot noen av stoffene som skal injisers.

Mesoterapi Pigment MeLine ID

Mesoterapi med formål om å forbedre dyp pigmentering i underhuden (dermis). Pigmenttilstander kan være både epidermale og dermale. MeLine ID kan kjemisk bidra til å spre pigmentet i dermis slik at det blir mindre synlig på hudoverflaten. Dette er en behandling som gjerne kombineres med MeLine kjemisk peel for optimalt resultat av pigmentreduksjon. For å bevare et godt resultat av pigmentbehandlinger må solbeskyttelse benyttes fast.

Mesoterapi mot hårtap

Behandling rettet mot hårrelaterte problemer som tap av tetthet, androgen alopecia, tørrhet, skjørhet, og tynt hår. Behandlingen bidrar til gjenoppbygging av hårstruktur, gir bedre vekstforhold, og økt mikroblodsirkulasjon i hodebunnen.

Profhilo

Profhilo er en dyptgående, injiserbar behandling med stabilisert hyaluronsyre. Den legger seg som et lokk like under det øverste hudlaget og gjør huden mykere, glattere og strammere. Hyaluronsyre finnes naturlig i huden vår, og nedbrytes over tid. Det anbefales ved oppstart av Profhilo 2 stk behandlinger med 4 ukers mellomrom, og deretter påfyll 1-2 ganger i året. Profhilo er utmerket å bruke sammen med andre estetiske behandlinger og anbefales både som en forebyggende og forbedrende behandling av huden.

Belotero - Filler Blanching rynkebehandling

Belotero er en spesialutformet filler som integrerer seg i vevet slik at man oppnår et fint og jevnt resultat uten at ansiktets naturlige konturer blir ødelagt. Den integreres problemfritt i huden og er ideel til å utføre superoverfladiske intradermale injeksjoner ved bruk av blanching-teknikk. Teknikken er ypperlig til bruk på røykelinjer på overleppe og til generelle linjer rundt munnen. Teknikken er også fin som trinn to i behandling av grovere rynker etter først å ha benyttet botulinumtoksin A (botox). Det benyttes 1 ml sprøyte pr behandling.

Filler leppe/Løfte munnvik/Nasolabial fold 0,5 - 1ml

Injeksjon av hyaluronsyre i områder som har mistet spenst, volum og fuktighet. Vi benytter Revolax i vår behandling.

Oppløsing av filler med Hylase

Hylase er et stoff som brukes til å løse opp filler med hyaluronsyre. Hylase inneholder enzymet hyaluronidase. Dette enzymet bryter ned filleren i løpet av kort tid, typisk 1-2 dager. Ofte må behandlingen gjentas. Dette avhenger av mengde filler og andre ulike faktorer.\

Toxinbehandling

Injeksjon med et muskellammende medikament, Botulinum Toxin type A. Stoffet blokkerer nerveimpulser til muskulatur, som fører til at de slapper av. Man kan forvente å se effekt innen 14 dager, maksimal effekt etter 6 uker og varighet i ca. 3-4 måneder (individuelt). Før selve injeksjonsbehandlingen får kunden tilsendt et helseskjema på sms som fylles ut og returneres. Skjemaet videresendes elektronisk til min ansvarlige lege som godkjenner behandlingen, som en slags resept. Denne «konsultasjonen» kommer i tillegg til selve behandlingen, og koster kr. 300,-. Konsultasjonen er gyldig i ett år.

Områder som kan behandles: Gummy smile/bunny lines, Nese, Hake, Surmunn, Øyebrynsløft, Leppeløft, Leppeflip, Røykelinjer, Glabella (sinnarynke), Panne, Kråketær (smilerynker)

Toxinbehandling mot tanngnissing og/eller spenningshodepine

Tanngnissing (bruxisme) gir smerter i kjeven, følsomme tenner, stiv nakke, og hodepine. Spenningshodepine beskrives som et stramt bånd over pannen og rundt hodet. Hodepinen er av trykkende eller pressende karakter, og øker i styrke utover dagen. Tanngnissing og Spenningshodepine kan behandles med toxiner i blant annet kjevemuskulaturen og musklene ved tinningen. Kjeven slapper av ved at nerveimpulsene til musklene blir brutt og ofte vil tanngnissingen/hodepinen opphøre. Behandlingen består som oftes av 3-4 små nålestikk på hver side av kjeven og i tinning. Før selve injeksjonsbehandlingen får kunden tilsendt et helseskjema på sms som fylles ut og returneres. Skjemaet videresendes elektronisk til min ansvarlige lege som godkjenner behandlingen, som en slags resept. Denne «konsultasjonen» kommer i tillegg til selve behandlingen, og koster kr. 300,-. Konsultasjonen er gyldig i ett år.